Homeopathie voor (huis) dieren
 
Naast de behandeling van kinderen en volwassenen behandel ik met veel plezier dieren. De snelheid waarmee dieren kunnen reageren op een homeopathisch middel blijft mij verrassen. Het dier kent geen weerstanden en komt door zijn ongeremdheid makkelijk tot zelfgenezing. Veel klachten, acuut en chronisch, kunnen door de klassieke homeopathie verbeteren en voorbij gaan op een zachte milde wijze.

De met zorg uitgekozen middelen zijn afgestemd op de problemen van het individuele dier, zij zijn van plantaardige, dierlijke of minerale oorsprong. Deze middelen zorgen voor een algemene stimulering van de afvoerfuncties van het lichaam, het in evenwicht brengen van de energiehuishouding van het lichaam en het aanzetten van de celstofwisseling, waardoor herstel optreedt van aangetast weefsel. De homeopathie grijpt in op het fysiologisch evenwicht van organen en herstelt daardoor de vitaliteit van het organisme.
De nosoden (het Griekse woord nosos = ziekte), dit zijn mengsels van verdunningen van de meest voorkomende toxische stoffen worden ingezet om een ontgiftingsreactie op te roepen en erfelijke blokkades op te heffen.

Gedragsproblemen die ontstaan bij trauma’s uit het verleden kunnen hersteld worden en het dier bevrijden van zijn onverwerkte ervaringen. Het dier kan door een nare belevenis angstig en paniekerig, agressief en prikkelbaar, verdrietig en eenzaam; jaloers, nerveus en schrikachtig worden. Ook spanning en stress van het baasje bij ruzie, ziekte, scheiding e.d. die het dier overneemt en draagt kunnen op natuurlijke wijze geheeld worden.
Een dier leeft enkel in het nu en zal nooit de vraag stellen “waarom ik”, echter het dier slaat een akelige ervaring op en vertoont dan gedrag in een bepaalde situatie die wij niet altijd begrijpen.

Lichamelijke klachten van:

De vacht/huid: jeuk en uitslag, gezwellen, fistels, ontstekingen. Het maagdarmstelsel: parasieten, wormen, zweren, diarree.

Het bewegingsapparaat; zwakte bij lopen, spierzwakte, trillende ledematen, pezen en gewrichtsaandoeningen, groeistoornissen.

Allergieën en andere klachten van voeding.

Het ademhalingsapparaat.

Het zenuwstelsel.

Ziekten van de zintuigen.

Klieren en bloed.

Blaasklachten: ontstekingen, niet zindelijk zijn.

Problemen rondom de dracht, (schijn)zwangerschap en de geboorte.

Ouderdomsklachten.

Gevolgen van reguliere medicijnen, vaccinaties, narcose en dergelijke.

Bij eerste hulp van ongelukken en (geestelijk) trauma, bloeduitstortingen, zwellingen, kneuzing, verrekking en verstuiking, botbreuken, beschadiging van zenuw en botweefsel, brandwonden, beten, steekwonden, splinters, klachten na een val, na een schrik, en dergelijke.

Reageert het dier gunstig op de middelen die hij krijgt voorgeschreven dan ziet men over het algemeen een verbetering in de algehele gesteldheid met een toename van energie, mooiere vacht; meer opgewektheid en dergelijke.
De klassieke homeopathie behandelt alle klachten die omkeerbaar zijn. Stel uw vraag over de klacht van uw huisdier op de contact webpagina of bel voor een informatief gesprek.

Werkwijze

Omdat dieren hun lichamelijke en geestelijke klachten wel kunnen laten zien maar ze niet kunnen beschrijven is het belangrijk dat u zoveel mogelijk over uw dier vertelt en zo nauwkeurig mogelijk de klachten en de mogelijke oorzaak van de verstoringen omschrijft.
Omdat ik werk volgens de ziekteclassificatie van Hahnemann kan ik op verschillende ziektelagen gelijktijdig voorschrijven met speciale verdunningen, de zogenaamde LM potenties. De homeopathische middelen worden uitgezocht op het “totaalplaatje” aan klachten, niet enkel op de zichtbare klachten maar ook op de mogelijke oorzaak van de verstoringen en de omstandigheden waarin het dier leeft. Wettelijk gezien mag enkel de dierenarts dieren "behandelen". Een klassiek homeopaat stelt dus geen medische diagnose en zal hiervoor altijd doorverwijzen naar de dierenarts.
Op deze website kunt u meer lezen over de wijze van voorschrijven m.b.v. de ziekteclassificatie van Hahnemann en de werking van de LM potenties.

Het consult

Een homeopathisch consult vindt plaats op afspraak i.p. bij mij in de praktijk. Het eerste consult duurt 60 tot 90 minuten. Is er ook een behandeling van een dierenarts, dan is het belangrijk om een overzicht te hebben van de medicijnen die uw dier van de dierenarts heeft gekregen en welke behandelingen er zijn verricht.
Tijdens het vervolgconsult, 30 - 60 minuten, vindt de observatie en beoordeling plaats van de reacties op het geneesmiddel.
De reacties van uw huisdier bevestigen of weerleggen de keuze van het geneesmiddel en de dosering. In de regel vindt het vervolgconsult na vier tot zes weken plaats.
Consultprijzen alle prijzen zijn inclusief 21% BTW

Eerste consult - € 70,00
Vervolg consult - € 50,00
Telefonisch consult - € 70,00
De kosten van het consult zijn inclusief de homeopathische medicijnen en verzendkosten, de medicijnen worden dus niet extra in rekening gebracht.
Het telefonisch spreekuur is gratis.
Administratie en verzendkosten van homeopathische medicijnen niet consult gebonden - € 15,00

Bij aanvullende therapie; biochemische zouten, fytotherapeutische e.d. komen de kosten voor rekening van de cliënt.

Rekeningen kunnen contant of met een algemene machtiging betaald worden.
Afspraken die niet minstens 48 uur van tevoren zijn afgezegd worden in rekening gebracht.