Eten en stemming zijn nauw met elkaar verbonden.

De keuze in je eten bevat de ingrediënten van de waarden van je ziel.

Met de juiste homeopathische middelen kun je een ongezond eetgedrag en een eetstoornis op een natuurlijke wijze veranderen.
Als homeopaat help ik mensen met eetproblemen.
De behandeling is altijd gericht op het aanpakken van de oorzaak en het helpen je bewust te maken waarom je op een bepaalde manier eet.
Het eetgedrag hangt vaak samen met je emotionele en je geestelijke problemen.
Niet zelden is er een behoefte om een leegte te vullen of een gevoel van eenzaamheid of andere ongewenste gevoelens te verzachten met een volle maag.
Overeten kan als doel hebben negatieve gevoelens te helpen onderdrukken.
Onderstaande staande factoren bijvoorbeeld kunnen je een onprettig gevoel geven en je eetgedrag flink beïnvloeden en zij kan op een (in)directe wijze geuit en afgereageerd worden op eten

 • Je hebt te weinig zelfvertrouwen;
 • Je hebt een te laag zelfbeeld, je vindt jezelf te dik, te dun, lelijk, te dom, etc.;
 • Je hebt (oud)trauma nog niet verwerkt;
 • Je hebt last (gehad) van een te stressvolle periode;
 • Je hebt angsten om; afgewezen te worden, niet gezien te worden, niet goed genoeg te zijn, er niet bij te horen, om te falen, om gepest te worden;
 • Je kent een gevoel van leegte en eenzaamheid;
 • Je onderdrukt gevoelens van angst, verdriet, schuld, schaamte, boosheid en onrust;
 • Je stelt te hoge eisen aan jezelf waaraan je moeilijk kunt voldoen en je het gevoel geven dat je faalt en niet goed genoeg bent wat kan leiden tot een teleurstelling in jezelf met soms somberheid tot gevolg;
 • Je bent onzeker of je hebt een overmatig gevoel van verantwoordelijkheid wat kan leiden tot een sterke aandrang je zelf te veel aan te passen aan de omgeving en te willen voldoen aan de wensen van anderen, jezelf gaat voorbij aan je eigen grenzen en behoeften.
 • Je kunt ook te weinig eten omdat je ontevreden bent over je lichaam, je gaat over tot lijnen en mogelijk ga je ermee door terwijl je al heel mager bent. Toch kun je blijven voelen dat je dik bent.
 • Je kunt de hele dag in gedachten bezig zijn met je eten en je gewicht en afvallen, het lijnen wordt een obsessie voor je.
 • Je hebt eetbuien, die je alleen en vaak volgens een bepaald ritueel hebt, uit schaamte deel je het niet of moeilijk met anderen. Het kan zijn dat je eetverslaving niet gemakkelijk, wordt ontdekt omdat je een normaal tot licht overgewicht hebt. Soms kan het gewicht ook sterk op en neer gaan.


Wat kan de homeopaat nu voor je betekenen?

Tijdens de homeopathische behandeling is er aandacht voor je eetgedrag.
We kijken bijvoorbeeld samen waar de behoefte aan snoepen vandaan komt en wanneer deze behoefte het sterkst is.
Geleidelijk aan ga je meer bewust worden van je eetgedrag en ga je beter inzicht krijgen waar jouw neiging tot eten vandaan komt.
Je gaat begrijpen waarom je behoefte hebt aan zoet, aan zout, koolhydraten en vet etc., en waarom je zo bezorgd bent over je gewicht of over hoe je eruit ziet.

De juiste homeopathische middelen helpen je contact te maken met de achterliggende oorzaak.
Zij helpt onderdrukte emoties van verdriet, angst, boosheid schaamte, schuld, gevoelens van minderwaardigheid, e.a. te helen.
De onderdrukte gevoelens en nare ervaringen mogen verwerkt worden en een plekje krijgen.
Er komt weer ruimte vrij voor innerlijke rust en positieve gevoelens van liefde en waardering voor jezelf.
Je gaat je anders voelen.
De intentie waarmee je keuzes maakte in je eetgedrag en eetpatroon verandert op een natuurlijke wijze.
Omdat je van binnen verandert ga je andere keuzes maken in eten met meer respect voor jezelf.